Petak, 19 Aprila, 2024

Kantonalna uprava CZ TK – Vatrogasci ugasili požar na motornom vozilu

Prema izvještajima operativnih centara civine zaštite sa područja Tuzlanskog kanotna, vatrogasne jedinice su, pored nekoliko tehničkih, imale i jednu intervenciju na gašenju požara i to na području općine Gračanica, naselje Donja Lohinja gdje je došlo do požara na privatnom motornom vozilu. Požar je lokaliziran i ugašen.

 Vodostaj na HA Modrac                                        

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 197,68 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 5,0 m3/s.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 25.09.2018. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalititetima BKC, Bukinje i Lukavac dok se na lokalitetima Skver, Živinice i Mobilna Kalesija nije mogao ocijeniti.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R – 459 Šibošnica – Čelić Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici Lukavica – Piperi u vremenu od 08 do 16 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila.

 

VIJESTI

Najnovije vijesti