Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Manifestacija “Dani evropskog kulturnog naslijeđa” ove godine u više općina i gradova TK-a

Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, zajedno sa partnerima iz Živinica, Kalesije, Gračanice i  Srebrenika realizovat će manifestaciju kojom će se i ove godine na području našeg kantona obilježiti Dani Evropskog kulturnog naslijeđa u Bosni i Hercegovini.

Zajednički projekat je epilog ranijih pojedinačnih dogovora oko zajedničkog učešća u projektu “Bosanski kulturni centri u Tuzlanskom kantonu i etnologija” kojeg je početkom godine inicirao JU BKC TK, sa tendencijom da se obilježavanje ovog značajnog događaja u oblasti kulture proširi na što više gradova i općina u Tuzlanskom kantonu.

Tako je u petak 25. juna 2021. godine, tim povodom u JU BKC TK u Tuzli održan sastanak na kojem su potpisani sporazumi o zajedničkom učešću u ovom projektu.

Sporazum su potpisali u ime JU BKC TK direktorica Mirela Ibrišimović  Mehanović, te direktori JU BKC Alija Izetbegović Kalesija Alija Džafić, JU BKC Živinice  Elmir Krivalić, JU BKC Gračanica Nedžad Peljto i direktor Centra za kulturu i informisanje Srebrenik Mirza Ibrišimović.

Sastanku je prisustvovala Selma Bešić Čerkezović, stručni savjetnik za kulturu u Ministarstvu za kulturu sport i mlade Vlade Tuzlanskog kantona, koje će pomoći realizaciju ovog projekta.

Svi učesnici su izrazili zadovoljstvo što će se jedna kulturna manifestacija koju podržava resorno ministarstvo održati u više gradova i općina Tuzlanskog kantona.

Na sastanku je dogovorena tematika manifestacije u okviru koje će svi učesnici projekta u narednim sedmicama dostaviti prijedloge i datume održavanja programa u svojim općinama i gradovima.

Dani evropskog kulturnog naslijeđa na području Tuzlanskog kantona će kroz ovu manifestaciju biti obilježeni u periodu između 20.09.-30.09. 2021. godine.

VIJESTI

Najnovije vijesti