Petak, 27 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETMisteriozni ubodi iglama - Napadači i motiv nisu poznati

Misteriozni ubodi iglama – Napadači i motiv nisu poznati

Foto: Ilustracija

U nekim evropskim zemljama, poput Francuske, Belgije i Velike Britanije, nepoznati počinioci napadaju ljude špricama čiji sadržaj još nije utvrđen.

Širom Francuske više od 300 ljudi prijavilo je da su ubodeni iglama u noćnim klubovima ili na koncertima. Ljekari i više tužilaca rade na ovim slučajevima, ali niko ne zna ko su napadači i zašto žrtvama ubrizgavaju neke supstance.

Francuska nacionalna policijska agencija kaže da su 302 osobe podnijele službene žalbe zbog takvih uboda iglom.

U toku je nekoliko policijskih istraga u različitim regijama, ali nijedan osumnjičeni još nije uhapšen, igle nisu pronađene, a motiv je i dalje nejasan.

Kako navode agencije, osamnaestogodišnji Tomas Laux bio je na rep koncertu u Lilleu na sjeveru Francuske. Priznao je da je konzumirao marihuanu, te popio nešto alkohola.

Kada je došao kući počeo se osjećati sve gore, vrtjelo mu se i imao je glavobolju, a onda je uočio ranicu i masnicu na svom ramenu.

Kako i idućeg dana simptomi nisu prestajali, odlučio je da se obrati ljekaru, koji mu je potvrdio da je uboden, te je testiran na HIV i hepatitis. Rezultati su bili negativni, kao i kod ostalih žrtava koje su zasad prijavile “ubode iglom”.

U Bordeauxu se slično dogodilo Leanne Desnos, koja se drugog dana nakon posjete klubu srušila, a imala je i groznicu. Kada je došla sebi, primijetila je ubod na ramenu.

Na društvenim mrežama vidjela je informacije o misterioznim ubodima na koncertima i u klubovima, te je otišla da se testira. Uz ove, počelo se dešavati sve više sličnih slučajeva.

Iz policije navode da nijedna žrtva nije seksualno zlostavljana, pa se ne može govoriti o “drogi za silovanje”.

Samo jedna žrtva prijavila je da je prilikom napada i opljačkana.

federalna.ba/Srna

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari