Subota, 18 Maja, 2024

Na Luci održan 9. memorijalni malonogometni turnir „Dževad Bešić – Beša“.

U organizaciji MZ Luka sinoć je na poligonu u ovom naselju održan 9. memorijalni malonogometni turnir „Dževad Bešić – Beša“.

Na ovom izuzetno dobro organizovanom i posjećenom turniru takmičilo se 15 ekipa iz Srebrenika i okolnih gradova, a prvo mjesto osvojila je ekipa „Stolarija H&M“, drugo mjesto“ Butik KIRI“, dok je trećeplasirana ekipa  „Rapatnica Eva“.

  • „Ovaj tradicionalni turnir po prvi put je organizovan na Luci i to se pokazalo kao pogodak. Hvala svim sponzorima,učesnicima,volonterima i svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj turnir organizuje na jedan kvalitetan način, a potrudit ćemo se da naredne godine ovaj turnir dignemo na još veći nivo“, rekao je Jasmin Ravkić, predsjednik MZ Luka, naselja koje poznato po dugoj malonogometnoj tradiciji i strasti prema ovom sportu.

Dževad Bešić – Beša bio je fudbaler koji je dugi niz godina igrao na ovakvim turnirima za ekipu Luke, a nastupao je i za srebreničku Gradinu. Poginuo je  u nesreći na radnom mjestu na kamenolomu u Dubokom Potoku 2011. godine u 44. godini života. Ovaj memorijalni turnir je sigurno lijep način na koji njegovi prijetelji i komšije čuvaju sjećanje na ovog sjajnog čovjeka i sportistu.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI