Četvrtak, 18 Aprila, 2024

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode usporeno, jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Žepče-Maglaj, kod mjesta Goliješnica.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično jak vjetar. Snijeg pada na pojedinim dionicama u višim predjelima, a trenutno se zadržava na kolovozu na putevima: Kupres-Šuica-Livno, Glamoč-Mlinište, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Turbe-Banja Luka, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i Livno-Karlov Han. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme.

Od danas do petka meteorolozi su najavili intezivnu kišu, bujice, te jak vjetar u istočnim krajevima naše zemlje, pa vozače molimo da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i uvjetima puta.

Danas od 08 do 12 sati saobraćaj će biti obustavljen na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, a vozila će saobraćati obilaznicom.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik), kao i na magistralnom putu Mostar-Stolac, te kod petlje Blatuša u Zenici i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

VIJESTI

Najnovije vijesti