Nedjelja, 19 Maja, 2024

Nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola u FBiH

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, dodijeljene su nagrade najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u FBiH za školsku 2017/2018. godinu.

Nagrađena su 54 osnovnoškolca i srednjoškolca, a priznanja su uručena i školama koje pohađaju nagrađeni učenici.

Kantonalna ministarstva obrazovanja nominirala su po tri učenika osnovnih i srednjih škola iz svakog kantona, osim resornog ministarstva iz Zapadnohercegovačkog kantona.

Učenici osnovnih škola nagrađeni su novčanim nagradama od po 500 KM, a srednjih škola nagradama od po 600 KM. Također, svi nagrađeni dobili su i po vrijedan set knjiga.

Diplome i jednokratne novčane nagrade uručila je federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović, naglasivši kako su nagrađeni učenici kroz svoja dostignuća i uspjehe afirmirali ne samo obrazovnu, nego i odgojnu ulogu škole.

”Na listi nagrađenih učenica i učenika imamo djecu koja su ostvarila rezultate ne samo kroz uspjeh u školi, nego i u izvannastavnim aktivnostima, društveno volonterskim korisnom radu, ili koji u inovacijama, posebno u području energetike, ili onih koji su pokazali senzibilitet prema ranjivim kategorijama društva kroz volonterski rad”, istakla je ministrica Dilberović prilikom dodjele nagrada.

Podsjetila je kako Federalno ministarstvo zadnjih 12 godina organizira nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola, a u ovoj formi treću godinu.

”Nagrađivanjem i promoviranjem najboljih učenika u FBiH želimo pružiti podršku nominiranim učenicima da ustraju u radu i učenju kako bi narednih godina nastavili nizati uspjehe na radost svoje porodice, škola, ali i cijele države”, poručila je ministrica.

VIJESTI

Najnovije vijesti