Petak, 19 Aprila, 2024

Najlošiji rezultati u historiji turizma u Hrvatskoj

Kakav je utjecaj pandemije na turističku sezonu u Hrvatskoj najbolje ilustrira stanje na otoku Hvaru, jednoj od turističkih perjanica Jadrana.

Na Hvaru je trenutno otvoreno najviše između 20 i 30 posto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su tri.

“Brojke su katastrofalne, nikada u historiji hvarskog turizma Grad Hvar nije imao ovako loše rezultate u ovo doba godine. Sada se u Hvaru odmara, brojem i slovom, 66 stranih turista, dok je prošle godine u ovo vrijeme u Hvaru bilo 4.588 gostiju. Ovo su poražavajuće brojke i kada sam ih u petak dobio, nisam mogao vjerovati svojim očima, iako sam znao da je stanje katastrofalno”, kazao je Slobodnoj Dalmaciji Teo Jeličić, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Hvara.

Grad Hvar za sada ove godine bilježi pad od 96 posto dolazaka turista, a u isto vrijeme bilježi pad od 91 posto u noćenjima.

“Od ovih 66 turista, koji su uprkos svemu došli u Hvar, nešto je Slovenaca, Austrijanaca, Nijemaca i Čeha. Da bih vam približio kakva je situacija u Hvaru, najbolje je da kažem podatak da je trenutačno otvoreno najviše između 20 i 30 posto svih ugostiteljskih objekata, a od 14 hotela otvorena su tri”, kazuje Jeličić koji ističe kako nema optimizma ni za iduća dva mjeseca jer se rezervacije otkazuju. KLIX

VIJESTI

Najnovije vijesti