Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Nastavljena potraga za El-Eminom Hadžićem

Potraga za mladićem El-Eminom Hadžićem (22) iz Kaknja, koji se u petak četiri sata poslije ponoći udaljio iz vikendice na Ponijerima kod Kaknja, nastavljena je i danas. 

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) uputili su se na područje Ponijera. Riječ je o timovima spasilaca koji imaju opremu za spašavanje u zimskim uvjetima.

U češljanju svakog pedlja Ponijera angažirani su i psi za pretragu terena s vodičima. Spasioci, zbog specifičnog terena, prekrivenog snježnim prekrivačem, koriste i motorne sanke.

Pripadnici Gorske službe spašavanja (GSS) BiH još preksinoć su tragali za mladićem, ali neuspješno. Kako potraga nije davala željene rezultate, na teren su upućene i ekipe GSS-a iz Žepča, Srebrenika, Novog Grada, Visokog, Zavidovića te Mostara, s ukupno 35 članova. 

U pomoć su pritekli i pripadnici Jedinice za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i pripadnici Policijske stanice Kakanj.

Nestanak 22-godišnjaka prekjučer je prijavljen Policijskoj stanici Kakanj. Kako naš list saznaje, mladić je boravio s društvom u vikendici, odakle je u čarapama izašao vani, nakon čega mu se gubi svaki trag. Spasioci su upravo zbog činjenice da mladić nije bio adekvatno obučen za zimske i planinske uvjete u stalnoj utrci s vremenom, jer strahuju od onog najgoreg. 

Dosadašnji napori, nažalost, nisu dali nikakve rezultate.

I drugi timovi FUCZ-a su, također, u pripravnosti i spremni su da se uključe u potragu ako bude potrebno. Za mladićem traga i njegova porodica, a službe za spašavanje mole sve one koji imaju bilo kakva saznanja koja mogu pomoći u pronalasku mladića, da odmah pozovu policiju na 122.

Pripadnici GSS-a Žepče oglasili su se na svom zvaničnim profilu na Facebooku, apelirajući na javnost da ne prijavljuje lažne dojave o nestanku sugrađana.

AVAZ

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti