Ponedjeljak, 25 Septembra, 2023

OC Kantonalne uprave CZ TK – Servisne informacije

Vodostaj na HA Modrac                                    

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07,00 sati bio je 198,70 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za 4 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 16,2 m3/s.

Stanje na putevima

M – 18 Olovo – Kladanj (Karaula) Zbog izvođenja neophodnih radova na prevoju Karaula saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 456 Priboj – Sapna Zbog izgradnje mosta preko rijeke Janja obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu R-456 Priboj – Sapna. Za vrijeme obustave vozila će saobraćati obilaznicom u neposrednoj blizini.

R – 458 Lopare – Čelić, Zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Kvalitet zraka

Prema izvještaju Ministarstva za prostorno uređenje i zaštitu okolice TK, kvalitet zraka za dan 27.01.2019. godine odgovarao je kvalitetu čistog zraka na lokalitetima Skver i Lukavac dok se na lokalitetima Bukinje i Mobilna nije mogao ocijeniti. Na lokalitetima BKC i Živinice je odgovarao kvalitetu prekomjerno zagađenog zraka.

U protekla 24 sata, vatrogasne jedinice na području TK, osim nekoliko tehničkih i dva kontejnera(PVJ Lukavac i PVB Tuzla po jedan) nisu imale intervencija na gašenju požara.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti