Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Određen pritvor Elvisu Selimoviću: Pijan prijetio policiji i ugrožavao građane

Općinski sud Tuzla odredio je jednomjesečni pritvor za Elvisa Selimovića iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je u stjecaju počinio krivična djela nasilničko ponašanje, sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje i ugrožavanje sigurnosti.

Kako su naveli iz Tužilaštva TK, Selimović je osumnjičen da je u Tuzli 8. juna 2024. godine naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem u alkoholisanom stanju ugrožavao mir građana.

Kako su dodali, pri tome je pričinio štetu na jednom servisu za automobile, jednom automobilu, a načinom vožnje automobila po gradu ugrožavao druge učesnike u saobraćaju.

“Također, osumnjičen je i da se oglušio o jasne naredbe policijskih službenika prilikom njihove intervencije po prijavi građana, te je bježao i prijetio policajcima, a dan prije ovih događaja je koristeći viber uputio ozbiljne prijetnje jednom muškarcu i njegovoj supruzi”, precirali su iz Tužilaštva TK.

Osumnjičenog su tokom iste noći lišili slobode pripadnici Jednice policije za specijalnu podršku MUP-a TK.

Istražiteljii Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su obavili uviđaj na terenu, potrebne pretrese, te su nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, osumnjičenog predali u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao Selimovića. Istraga je u toku.

Klix

VIJESTI

Najnovije vijesti