Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Rezultati eksterne mature dostavljeni svim srednjim školama

Dana 04.06.2024.godine u svim srednjim školama Tuzlanskog kantona održan je eksterni dio Mature za učenike završnih razreda. Za polaganje Mature prijavilo se 2481 učenik iz srednjih škola sa područja našeg kantona, i 28 učenika koji su srednju školu završili  izvan Tuzlanskog kantona.

Pripreme za održavanje mature su odlično odrađene, tako da je u svim školama, bez ikakvih problema, polaganje mature počela u 10.00 časova. Za provođenje ovog procesa bilo je angažovano 30 testatora i 84 dežurna nastavnika. Polaganje mature je i ove godine provedeno pod video nadzorom kojeg je realizirao Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona.

Rezultati testiranja od 04.06.2024.godine su kroz OPIS informacioni sistem dostavljeni svim srednjim školama, a učenici su svoje rezultate testiranja dobili putem email poruka. U toku je žalbeni rok na rezultate testiranja nakon čega će svi prigovori biti razmotreni od Komisije za prigovore u saradnji sa predmetnim komisijama. Nakon što Komisija obradi sve prispjele prigovore rezultati polaganja mature postaju konačni.

Izvor: Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona

VIJESTI

Najnovije vijesti