Utorak, 5 Decembra, 2023

Otvoren TKT Fest u Tuzli

Dani akademskog teatra – TKT Fest, 17. po redu, svečano je otvoren sinoć obraćanjem direktora Teatra kabare Tuzla Vlade Keroševića, koji je naglasio da je taj festival ove godine posvećen mladim umjetnicima.

– Ove godine ću ukazati na mladost koja studira i školuje se na akademijama širom regiona. Na TKT Festu će se ove godine susresti mladi ljudi iz Zenice, Tuzle, Osijeka, Novog Sada, Cetinja i mnogih drugih gradova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore – rekao je Kerošević.

Program TKT Festa, koji traje do 2. aprila, veoma je bogat.

– Teatar kabare Tuzle svoju misiju rada je posvetio mladim glumcima. Ali da ne bih govorio samo o njima, posebno želim istaknuti da smo TKT Fest započeli otvorenjem dokumentarne izložbe o pedesetoj obljetnici glumišta Zijaha Sokolovića, koji je institucija glumišta – istakao je Kerošević.

– Moja energija je inicijalna energija mladim ljudima. TKT Fest opstaje sve teže i teže i bojim se da će ovakav festival, umjesto da se nadgrađuje i izgrađuje nestati sa scene – poručio je Kerošević.

TKT Fest je jedinstvena, međunarodna, teatarska manifestacija u BiH, koji se održava povodom Svjetskog dana teatra.

Pokrovitelji TKT Festa su Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo, Grad Tuzla i Solana Tuzla.

(RTV Slon/Fena)

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti