Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Ove godine nema žarkog ljeta i druga polovina avgustu nestabilna s kišom

U Bosni i Hercegovini i naredna tri dana se očekuje umjereno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima, ali se već za vikend očekuje izrazito sunčano i vruće vrijeme, piše novinska agencija Patria.ljetna kisa

U četvrtak u Bosni umjereno oblačno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini pretežno vedro. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 24 do 32 stepena. U petak, 18.07.2014., sunčano. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu do 21, a dnevne od 25 do 33. Za dane vikenda sunčano i vruće. Jutarnje temperature od 14 do 20, na jugu do 22, dnevne, prvog dana vikenda, od 28 do 33, a drugog od 30 do 37 stepeni – kažu meteorolozi.

Prema riječima Željka Majstorovića, meteorologa druga polovina jula, kao i prva polovina avgusta bit će relativno stabilne s visokim tempereturama- Definitivno ovo neće biti žarko ljeto kao prethodna dva, ali bit će lijepih dana.

Druga polovina jula i prva agvusta biti će najljepše i najtoplije s tim da ne znamo d ali će biti rekordnih temperatura – kaže Majstorović za NAP. On je dalje napomenuo da će iza 15. ili 17. avgusta biti slično vrijeme ovom dosadašanjem, nestabilno i s više padavina.

 

(Danas.info/Nap.ba)

VIJESTI

Najnovije vijesti