Petak, 27 Januara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETPodignuta optužnica protiv trojice graničnih policajaca: Puštali putnike bez dokumenata preko granice

Podignuta optužnica protiv trojice graničnih policajaca: Puštali putnike bez dokumenata preko granice

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv trojice uposlenika Granične policije Bosne i Hercegovine zbog koruptivnih krivičnih djela u službi.

Kako je saopćeno iz Tužilaštva BiH, optužnicom su obuhvaćeni:

  • Gašić Ilinko, rođen 1973. godine u Doboju, uposlen kao policijski službenik Granične policije BiH
  • Ilić Dragan, rođen 1974. godine u Zenici, uposlen kao policijski službenik Granične policije BiH
  • Ćišić Sabahudin, zv.”Dino”, rođen 1986. godine u Zenici, uposlen kao policijski službenik Granične policije BiH

Optuženi se terete da su, radeći kao ovlašteni policijski djelatnici, Granične policije kao policijske agencije na nivou države Bosne i Hercegovine, na području graničnog prelaza Bosanski Brod, postupali koruptivno, kako bi za sebe pribavili nezakonitu imovinsku korist.

“Oni se terete da su, prilikom kontrole putnika, na ulazu ili izlazu iz Bosne i Hercegovine, kojima bi nedostajao neki od pratećih dokumenata potreban za ulazak ili izlazak iz BiH (zelena karta osiguranja automobila, prijava boravka za strance ili sl.), zahtijevali i primili novčani dar od putnika, kako bi im dozvolili ulazak ili izlazak iz Bosne i Hercegovine”, navedeno je iz Tužilaštva BiH.

Optuženi se terete da su počinili kazneno djelo-primanje dara ili drugih oblika koristi, a optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, koji ju je potvrdio.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari