Ponedjeljak, 29 Maja, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETPremijerligaši dobivaju reflektore

Premijerligaši dobivaju reflektore

SetWidth678 reflektori
Od naredne sezone svi premijerligaši morat će imati reflektore, a klubovima će pomoći Nogometni savez i lokalne zajednice.

Ugovor o isporuci reflektora potpisali su danas generalni sekretar Nogometnog/FUdbalskog saveza Bosne i Hercegovine Jasmin Baković s ovlaštenim predstavnicima Philipsa za Bosnu i Hercegovinu, firmama Manedra Company d.o.o. Mostar i Sles d.o.o. Tuzla.

Ovim ugovorom precizirana je isporuka i montaža Philipsovih rasvjetnih tijela u sklopu ranije najavljenog Projekta unapređenja reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige BiH. Ukupna ugovorena vrijednost radova je 1.330.000 dolara (blizu 2,2 miliona KM).

Projektom koji je ranije odobren od Izvršnog odbora Saveza, planirano je da se na devet stadiona na kojima se igraju utakmice Premijer lige uradi reflektorska rasvjeta.

Savez će s predstavnicima svakog kluba pojedinačno, te njihovim lokalnim zajednicama potpisati trojni ugovor za izvođenje radova na elektroinstalacijama, te nabavci i montaži stubova na tim stadionima.

Svi radovi na odabranim stadionima moraju biti završeni do novembra 2019. godine, tako da će u 2020. godini uvjet za odigravanje utakmica biti i postojanje reflektorske rasvjete na stadionima Premijer lige, saopćeno je iz Saveza.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari