Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Prognoza za naredne dane

U centralnim i istočnim područjima Bosne u ponedjeljak, 28. januara bit će umjereno do pretežno oblačno, a u ostatku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme.

U Hercegovini se očekuje kiša. U većem dijelu Bosne sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Poslijepodne ili u večernjim satima i u nizinama Bosne se očekuje susnježica ili snijeg. Obilnije padavine u zapadnim područjima Bosne, Krajini, na sjeveru i istoku Hercegovine. Na istoku i sjeveroistoku Bosne uglavnom bez padavina. Vjetar u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne umjeren do jak, a u ostatku zemlje slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, zapadni i jugozapadni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 4 do 10, a dnevne od 3 do 9, na jugu od 8 do 13 °C.

U utorak, 29. januara pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sa kišom, a u većem dijelu Bosne sa snijegom ili susnježicom. Povremeno u Bosni snijeg može prelaziti u kišu. Jutarnje temperature od -5 do 1, na jugu od 2 do 7, a dnevne od -1 do 5, na jugu od 7 do 12 °C.

U srijedu, 30. januara umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Poslije podne i u večernjim satima u Hercegovini je moguća slaba kiša. Jutarnje temperature od -7 do -1, na jugu od 1 do 6, a dnevne od 1 do 7, na jugu od 7 do 11 °C.

U četvrtak, 31. januara pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u Bosni i kišom u Hercegovini. Snijeg je moguć i u višim područjima sjeverne i istočne Hercegovine. U Bosni padavine prestaju poslijepodne. Krajem dana i u večernjim satima u Bosni se očekuje smanjenje oblačnosti. Jutarnje temperature od -4 do 1, na jugu od 2 do 8, a dnevne od -1 do 4, na jugu od 5 do 10 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti