Srijeda, 29 Novembra, 2023

Pronađen vozač koji je usmrtio bicklistu u Ratkovićima i pobjegao: Vozilo skrivao u šumi

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla i Policijske stanice Čelić, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, otkrili su vozača koji je 14. septembra usmrtio biciklistu M.G. rođen (1961) u mjestu Ratkovići i pobjegao.

Policijski službenici pronašli su vozilo VW Golf koje je bilo skriveno u šumi u Brčkom. Utvrđeno je da ovo vozilo koristi M.F., rođen 1988.godine iz Gornjeg Rahića, Brčko Distrikt BiH.

“Daljnjim operativnim radnjama pronađeno je sakriveno predmetno vozilo na području Brčko distrikta, dok je M.F. oduzeta sloboda i isti je priveden u prostorije za zadržavanje Uprave policije MUP TK-a. Dana, 24.9.2023.godine M.F. je uz Izvještaj predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na nadležnost i dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi”, saopćeno je iz MUP-a TK.

Iz Tužilaštva TK rečeno je kako će osumnjičeni danas biti ispitan i protiv njega će biti donesena naredba o provođenju istrage.

“Postupajući tužilac će nakon ispitivanja poduzimati dalje mjere i istražne radnje prema osumnjičenoj osobi”, naveo je Admir Aranutović, portparol Tužilaštva TK.

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti