Nedjelja, 23 Juna, 2024

Srbija: U cisterni crnogorskih registarskih oznaka pronađeno više od pola tone marihuane

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolјu, u saradnji sa Upravom kriminalističke policije, Upravom granične policije i Upravom carina, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Užicu, zaplijenili su više od 541 kilogram marihuane i uhapsili M.Đ. (1987) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Na Graničnom prelazu Gostun, prema Crnoj Gori, policija je na ulazu u Srbiju, prilikom kontrole kamiona cisterne crnogorskih registarskih oznaka kojim je upravlјao osumnjičeni, u specijalno izrađenom bunkeru pronašla 500 paketa u kojima se nalazila ova droga, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je kako je zapljenom više od 541 kilograma marihuane policija presjekla još jedan lanac krijumčarenja narkotika i potvrdila da je država jača od kriminala.

“Beskompromisna borba protiv narko dilera se nastavlјa. Čestitam pripadnicima MUP-a na odlično izvedenoj akciji”, rekao je Gašić.

VIJESTI

Najnovije vijesti