Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIStanje na cestama u BiH: Duge kolone i pojačan promet vozila na...

Stanje na cestama u BiH: Duge kolone i pojačan promet vozila na graničnim prijelazima

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanska Kostajnica i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas od 11 do 12 sati predviđen je transport avionske bombe na relaciji od naselja Bišće Polje u Mostaru magistralnim putem M-17 prema naselju Bijela. 

Jedna traka

U vrijeme prolaska transporta mogu se očekivati kraće obustave, posebno na dionicama koje prolaze kroz tunele.

Na dionici autoputa A-1 Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu (M06) saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na dionicama Ripač-Dubovsko i Donji Vakuf-Turbe (Komar) zbog izgradnje trake za spora vozila, na mjestu radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu u blizini.

Obustava saobraćaja

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žepče-Zenica (Golubinja), Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) ponovo se obustavlja saobraćaj u noćnim satima (23:30-04:30 sati).

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari