Srijeda, 29 Novembra, 2023

Stanje na putevima u BIH

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanska Dubica, Bosanska Kostajnica, Bosanski Novi i Velika Kladuša. Na graničnim pelazima Bosanski Brod i Svilaj nema gužve na našem prelazu, ali kolone vozila su u međuprostoru (na ulazu u Hrvatsku).

Gusta magla otežava saobraćanja na putevima u centralnoj i istočnoj Bosni. Na pojedinim dionicama uz rijeke: Vrbas, Spreču, Lašvu, Bosnu i Drinu, kao i u dijelovima Kantona Sarajevo vidljivost je smanjena na 10 do 50 metara. U područjima sa maglom kolovoz je vlažan. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na magistralnom putu Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Povodom pravoslavnog Božića večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

VIJESTI

Najnovije vijesti