Srijeda, 24 Jula, 2024

U akcija “Kod” 11 uhapšenih osoba predato Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo

Jedanaest uhapšenih osoba u akciji “Kod” predati su jutros u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo koje će, nakon ispitivanja, odlučiti o prijedlogu za određivanje pritvora.

Kako ekskluzivno saznaje ATV u akciji su uhapšeni: Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović Gilmar, Emina Mašić, Dalibor Bambarez zvani Bambi, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

Inače, većina uhapšenih ima bogate policijske dosijee, a dio njih se dovodi u vezu sa kriminalnom grupom Darka Eleza.

Iz PU Istočno Sarajevo saopćeno je da su u okviru akcije ”Kod” izvršeni pretresi na 27 lokacija na području Istočnog Novog Sarajeva, Istočne Ilidže, Pala, Istočnog Starog Grada, Banja Luke i Kantona Sarjevo.

Akcija usmjerena na grupu koja se sumnjiči da je već duži vremenski period na području Istočnog Sarajeva dogovarala kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu različitih vrsta droga (kokain, heroin, marihuana, amfetamin, ekstazi i drugo), te na taj način počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga. Protivpravna imovinska korist stečena izvršenjem ovog krivičnog djela iznosi 2.750.000 KM.

Akciju ”Kod” proveli su PU Istočno Sarajevo i Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u saradnji sa Europolom i Okružnim javnim tužilaaštvom u Istočnom Sarajevu.

federalna.ba/Fena

VIJESTI

Najnovije vijesti