Subota, 18 Maja, 2024

U BiH danas oblačno

Jutros je u Bosni oblačno vrijeme. Lokalno pada slab snijeg ili rosulja. U većem dijelu Hercegovine je malo do umjereno oblačno vrijeme. Oblačno je na sjeveru i jugoistoku Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -7; Ivan Sedlo -2; Sokolac -1; Sarajevo 0; Bihać, Bugojno, Drvar i Tuzla 1; Bijeljina, Gradačac, Jajce, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Zenica 2; Banja Luka, Brčko, Doboj, Grude i Livno 3; Široki Brijeg i Trebinje 9; Stolac 10; Mostar i Neum 11°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 5hPa je veći od normalnog i raste.


Danas u Bosni pretežno oblačno. Prije podne lokalno može padati veoma slab snijeg, a u nizinama i slaba kiša ili rosulja. U poslijepodnevnim i večernjim satima u Bosni djelomično smanjenje oblačnosti. U Hercegovini većinom umjerena naoblaka. Oblačno na sjeveru Hercegovine. Vjetar u većem dijelu Bosne slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne umjeren vjetar, prije podne sa jakim udarima, sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 10 do 15°C.

U Sarajevu oblačno. U jutarnjim satima je moguć veoma slab snijeg ili rosulja. Temperatura zraka između 0 i 2°C.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti