Ponedjeljak, 17 Juna, 2024

U drugoj polovini dana nestabilno vrijeme, biometeorološka prognoza relativno povoljna

Jutros je Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Nešto više oblaka registrovano je u Krajini i ponegdje u centralnoj Bosni.

Danas u Bosni i Hercegovini djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa kišom, lokalnim pljuskovima i slabom grmljavinom u drugoj polovini dana. Padavine se prvo očekuju na području Krajine, jugozapadnim i centralnim područjima Bosne i u Hercegovini, a u noći na utorak na sjeveru, sjeveroistoku i istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25 stupnjeva.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Višak svježine, tokom noći i jutra će omogućiti mirniji san. Potom, slično kao u proteklom periodu, prije podne ugodnije, uz postepeno pogoršanje biometeoroloških prilika sa odmicanjem dana. Poslijepodnevni pljuskovi kvariće ugođaj u većem dijelu zemlje. Opšta slika će, sa stabilnijim vremenom, biti najljepša na sjeveroistoku Bosne. Od meteopatskih reakcija, pretežno su moguće promjena raspoloženja, glavobolja, dekoncentracija.

VIJESTI

VRIJEME