Nedjelja, 14 Jula, 2024

U Republici Srpskoj koronavirusom zaraženo još 27 osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča izvršeno je testiranje 299 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 27 osoba u Republici Srpskoj, saopšteno je iz instituta.Riječ je o devet muških i 18 ženskih osoba, od kojih su šest mlađe, 14 srednje i sedam osoba starije životne dobi.

Prema mjestu prebivališta, sedam osoba je iz Kotor Varoši, pet iz Zvornika, četiri iz Bosanske Kostajnice, po dvije iz Prijedora, Modriče i Doboja i po jedna iz Banje Luke, Teslića, Bosanske Gradiške, Bijeljine i Trebinja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 1.567 slučajeva koronavirusa, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na koronavirus.

U Republici Srpskoj su se od koronavirusa do sada oporavile ukupno 1.082 osobe, što predstavlja 69,05 posto od ukupnog broja potvrđenih slučajeva infekcije. Na SARS-CoV-2 testirano je ukupno 30.942 osoba.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 66, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 27, a u opštim bolnicama 39.

Ukupan broj osoba kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan s blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 70.

U Republici Srpskoj su pod zdravstvenim nadzorom trenutno 1.034 osobe, a nadzor je završen kod 35.162 osobe.

Izvor: Klix.ba

VIJESTI

Najnovije vijesti