Nedjelja, 21 Aprila, 2024

U RS zaražene još 33 osobe, među njima doktor i štićenik staračkog doma

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, u Institutu za javno zdravstvo RS i Univerzitetskom kliničkom centru RS izvršeno je testiranje 697 laboratorijskih uzoraka, a novi koronavirus (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 33 osobe u ovom bh. entitetu.

– Riječ je o 17 muškaraca i 16 žena. Četiri osobe muškog pola su mlađe životne dobi, šest srednje i sedam osoba je starije životne dobi. Jedna osoba ženskog pola je mlađe životne dobi, deset je srednje i pet je starije životne dobi.  Prema mjestu prebivališta sedam osoba je iz Prijedora, šest osoba je iz Banjaluke, četiri osobe su iz Gacka, tri osobe su iz Gradiške, po dvije osobe su iz Kotor Varoši, Trebinja, Teslića i Kneževa, i po jedna osoba iz Kozarske Dubice, Šamca, Broda, Laktaša i Nevesinja – stoji u saopćenju Ministarstva zdravlja RS. 

Tri osobe su hospitalizirane, dok će ostali biti u izolaciji u skladu sa definiranim procedurama. Ukupno 22 osobe su navele kontakt sa pozitivnim licima, dok ostali nisu mogli da navedu jasnu epidemiološku vezu.

U okviru aktivnog nadzora, u protekla 24 časa, testiran je još 101 zdravstveni radnik iz Banje Luke, Prijedora, Bosanskog Novog, Trebinja, Bosanske Gradiške, Bijeljine, Čelinca, Laktaša, Bosanskog Broda, Dervente, Teslića, Kotor Varoši, Istočnog Sarajeva i Foče, i ovi nalazi su negativni, a pozitivan test na novi virus potvrđen je kod jednog doktora iz Bolnice u Prijedoru.

Dnevni avaz

VIJESTI

Najnovije vijesti