Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

U Srebreniku i Gračanici postavljeni humanitarni kontejneri

hum-kontejner1

Humanitarna organizacija MFS – EMMAUS postavila je nova dva humanitarna kontejnera za doniranje odjeće i obuće u Srebreniku i Gračanici. Kontejner je postavljen ispred gradske džamije u Srebreniku, gdje će građani moći svakodnevno ostavljati svoje donacije. Prema riječima Emira Brašnjića, imama gradske džamije Srebrenik, građani su već uputili prve donacije.

 Prvi humanitarni kontejner u BiH za doniranje odjeće i obuće postavljen je u maju ove godine u Tuzli ispred Prinčeve džamije, a nova dva kontejnera od sada se nalaze ispred džamije u Srebreniku, te ispred Džemata Mejdan Džedid džamije u Gračanici – Šarene džamije.
hum-kontejner
– Za sada se naši humanitarni kontejneri nalaze u tri bosanskohercegovačka grada. Sve prikupljene stvari
koje naši sugrađani donesu u humanitarne kontejnere razvrstavamo, pakujemo i dijelimo onima kojima su najpotrebnije. Ovakav vid pomoći posebno je dobrodošao korisnicima u našem Prihvatnom centru ‘Duje’ u kojem je smješteno 419 osoba različitih socio-zdravstvenih patologija, navode iz MFS – EMMAUS-a. Kontejneri su osmišljeni i napravljeni u vlastitoj režiji, a konstruirani su tako da mogu primiti veću količinu odjeće i obuće, bez da postoji bojazan da će biti oštećena, otuđena ili da će pokisnuti.
U MFS – EMMAUS-u se nadaju da će nastaviti sa postavljanjem novih humanitarnih kontejnera po
gradovima širom BiH, po mogućnosti, na atraktivnim lokacijama, i u saradnji sa vjerskim zajednicama,
općinama, institucijama i pojedincima. S tim u vezi MFS – EMMAUS poziva sve zainteresirane
predstavnike institucija i pojedince širom BiH da se uključe u provedbu ovog korisnog i nadasve humanog projekta.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI