Petak, 14 Juna, 2024

U većem dijelu zemlje moguća magla ili niska oblačnost

Jutros je pretežno sunčano u Hercegovini, Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne je oblačno. Slab snijeg pada u centralnim i istočnim područjima, a na sjeveru slaba kiša.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica, Drvar i Sokolac -8; Bugojno, Sanski Most i Široki Brijeg -6; Bihać, Ivan Sedlo, Prijedor i Stolac -5; Jajce -4; Banja Luka, Livno, Sarajevo i Zenica -3; Tuzla -1; Doboj 0; Srebrenica i Trebinje 1; Mostar, Neum i Zvornik 2; Brčko i Gradačac 3; Bijeljina 4°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 954hPa, za 10hPa je veći od normalnog i opada.

Danas pretežno sunčano u Hercegovini, Krajini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne pretežno oblačno prije podne. U jutarnjim satima slab snijeg u centralnim i istočnim područjima, a na sjeveru Bosne slaba kiša. U drugoj polovini dana većinom razvedravanje. Pretežno oblačno će se zadržati na krajnjem sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab, u Bosni zapadnog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 1 i 6°C, na jugu zemlje do 10°C.

U Sarajevu prije podne oblačno sa slabim snijegom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana razvedravanje. Najviša dnevna temperatura zraka oko 1°C.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti