Srijeda, 1 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETUhapšen djelatnik Granične policije BiH

Uhapšen djelatnik Granične policije BiH

Postupajući po nalogu i pod nadzorom tužitelja Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici GP BiH, lišili su slobode aktivnog djelatnika Granične policije BiH.

Osumnjičeni je pod istragom Tužiteljstva BiH u predmetu organiziranog kriminala i osumnjičen je za koruptivno djelovanje i zlouporabu policijske dužnosti i dostupnih informacija. Prema prikupljenim dokazima, navedeni osumnjičeni bio je u kontaktu sa pripadnicima organizirane kriminalne skupine koju u predmetu Rašević i dr. (akcija kodnog naziva “Golub”), istražuje Tužiteljstvo BiH zbog organiziranog kriminala, krijumčarenja velike količine narkotika i drugih kaznenih djela.

Prikupljeni su dokazi, da je osumnjičeni pripadnik Granične policije BiH, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, odavao osumnjičenima informacije, te davao upute i pomagao ih u ilegalnom prelasku granice Bosne i Hercegovine, čime je omogućio krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Policijski djelatnici Granične policije BiH osumnjičenog će u zakonskom roku predati tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

federalna.ba

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari