Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Velež dočekuje Elfsborg i nada se prolasku u play-off Konferencijske lige

U prvom meču u Borasu rezultat je glasio 1:1, a više od rezultata raduje dobra igra Rođenih koji su igrali zrelo baš kao i u duelima s grčkim AEK-om, te se imaju pravo nadati prolasku u play-off gdje ih čeka najvjerovatnije nizozemski Feyenoord.

“Očekujte drugačiji Elfsborg od utakmice u Švedskoj jer su iskusniji s tamošnjom utakmicom. Nisu možda očekivali da ćemo igrati ovakvu utakmicu kao što smo ponudili u prvoj. Sigurno da iz tih nekih stvari su naučili. Defanzivnom igrom smo zadovoljni. Limitirali smo ih da nemaju stopostotnih šansi. Prema naprijed imamo dosta prostora gdje možemo i moramo bolje. U četiri situacije nam je falio završni pas za bolji rezultat. Dobro je jer možemo sutra pokazati u tom segmentu mnogo više”, ističe trener Rođenih Feđa Dudić.

Ono što može radovati Rođene, a što je trener Dudić naglasio medijima, jeste da povrijeđenih igrača za ovaj duel nema. To je prvi put da Mostarci meč u Evropi ove sezone dočekuju u punom sastavu.

Također, sve karte za susret su rasprodane, a očekuje se skoro pun stadion Grbavica, te će Rođeni imati i ogromnu podršku sa tribina, a na krilima navijača sve je moguće, pa i plasman u play-off.

Podsjetimo, u prvom pretkolu Mostarci su izbacili sjevernoirski Coleraine, a u drugom grčki AEK.

VIJESTI

MARKETING

SERVISNE INFORMACIJE