Petak, 24 Maja, 2024

Velika akcija: SIPA hapsi ubice sarajevskih policajaca

Zbog sumnje da su prije tri godine učestvovali u ubistvu sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, pripadnici SIPA-e, u saradnji sa MUP-om RS-a i MUP-om Kantona Sarajevo od jutros vrše pretrese na najmanje osam lokacija u Istočnom Sarajevu i na Palama.

Akcija se provodi po naredbi Tužilaštva Kantona Sarajevo i u saradnji sa Obavještajno sigurnosnom agencijom BiH.

Za sada je uhapšena jedna osoba. Više informacija bi trebalo biti poznato tokom dana, piše Istraga.ba.

Prema informacijama Istrage, ubice su koristile posebnu aplikaciju za komunikaciju. Nakon što je ta aplikacija razbijena, isplivali su i dokazi. Kako saznajemo, forenzičari su uspjeli izolovati i dnk prvoosumnjičenog u ovom slučaju.

Podsjećamo, u oktobru 2018. godine, u pucnjavi koja se dogodila oko četiri sata ujutru u sarajevskom naselju Alipašino Polje ubijen je policijski službenik Šehović, dok je Vujinović teško ranjen, od čega je kasnije podlegao. Do pucnjave je došlo kada su policijski službenici zatekli grupu kriminalaca u krađi vozila u Geteovoj ulici.

Adis Šehović i Davor Vujinović, dvojica sarajevskih policajaca, prije tri godine ubijeni su izvršavajući svoje redovne zadatke. 

Adis i Davor su 26. oktobra 2018. godine u patroli zatekli nekoliko osoba koje su pokušale da ukradu vozilo u ulici Geteova do broja 1 u sarajevskom Alipašinom Polju. Radili su ono što su najbolje znali, krenuli su da zaustave razbojnike u njihovoj zloradnoj nakani, a oni su im uzvratili – vatrom.

Adis i Davor izrešetani su iz automatske puške i ostali su ležati na zemlji dok su se njihove ubice odvezle u nepoznatom pravcu.

VIJESTI

Najnovije vijesti