Ponedjeljak, 2 Oktobra, 2023

Vremenski bilten – Postepeno naoblačenje tokom dana

Temperature zraka u 07 sati: Sokolac -12 stupnjeva,Bjelašnica -11, Ivan Sedlo -7, Banja Luka, Bihać, Bugojno, Drvar, Jajce, SanskiMost i Sarajevo -6, Prijedor i Tuzla -5, Srebrenica -4, Livno -3, Široki Brijegi Zenica -2, Gradačac -1, Brčko 1, Mostar 2, Trebinje 3, Neum 5 stupnjeva.Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši odnormalnog i sporo raste.


Danas se u jutarnjim satima u Hercegovini, Krajini i zapadnim područjima Bosne očekuje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku naše zemlje malo do umjereno oblačno, uz postepeno naoblačenje tokom dana. U večernim satima ili u noći sačetvrtka na petak u većem dijelu Bosne se očekuje snijeg, a u Hercegovini kiša.Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba bura. Najviša dnevna temperatura od 0 do 5, na jugu od 4 do 9 stupnjeva.

U Sarajevu u jutarnjim satima umjereno oblačno. U ostatku dana postupno naoblačenje. U kasnim večernjim satima i u noći sa četvrtka na petak očekuje sesnijeg. Najviša dnevna temperatura oko 1 stupanj.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti