Nedjelja, 23 Juna, 2024

Za osam ilegalnih migranata izrečena mjera protjerivanja iz BiH

Služba za poslove sa strancima je u posljednjih 10 dana, izrekla mjere protjerivanja za osam ilegalnih migranata, te ih stavila pod nadzor u Imigracioni centar.

Pripadnici Službe za poslove sa strancima u zajedničkoj akciji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo 29. aprila je, prilikom obavljanja pretresa hostela u kojem borave migranti koji narušavaju sigurnosnu situaciju na području općine Stari Grad, pronašli tri osobe za koja je utvrđeno da ilegalno borave u BiH. Radi se o državljanima Alžira, kojima je Služba izrekla mjere protjerivanja i stavila ih pod nadzor u Imigracioni centar u cilju udaljenja iz BiH.

Služba za poslove sa strancima je 27. aprila zbog ilegalnog boravka izrekla mjeru protjerivanja za jednog državljanina Palestine, koji je također smješten u Imigracioni centar.

Pripadnici MUP USK-a su 6. maja zatekli četiri osobe, državljane Alžira i Libije, na privatnom posjedu na području Bihaća, čime su počinili prekršaj “neovlašteni ulazak u privatne objekte i prostorije”. Oni su, nakon obrade pripadnika MUP USK-a, predata u nadležnost Službe, koja je procesuirala strane državljane, izrekla mjere protjerivanja iz BiH, te su stavljeni pod nadzor u Imigracioni centar.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu koordiniranim aktivnostima s lokalnim policijskim organima nastaviti provoditi pojačani nadzor kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim djelovanjem davati puni doprinos sigurnosti BiH, saopćeno je iz te službe.

MC

VIJESTI

Najnovije vijesti