Utorak, 5 Decembra, 2023

Zbog predstojećih praznika pojačan je promet vozila na većini graničnih prelaza.

Kolovoz je pretežno mokar izuzev dionica u južnim krajevima gdje se saobraća po suhom kolovozu. Zbog magle posebno upozoravamo na dionicu Šićki Brod- Kladanj, kao i na šire područje Jablanice, Travnika. Podsjećamo da je na snazi zakonska odredba o obaveznom posjedovanju zimske opreme.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), izmjenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog radova na mostu na ulazu u Bugojno, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 7 tona i preusmjeren na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa. Ostala vozila na ovom lokalitetu saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima na sjeveru zemlje (Bosanski Brod i Bosanska Gradiška) pojaćana je frekvencija vozila na ulazu u BIH. Na ostalim graničnim prelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog predstojećih praznika pojačan je promet vozila na većini graničnih prelaza.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Zbog nastupajućeg katoličkog Božića, od 24.12. od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH. 

VIJESTI

Najnovije vijesti