Četvrtak, 13 Juna, 2024
No menu items!

Aerodrom u Tuzli želi uvesti liniju ka Istanbulu

Uprava Međunarodnog aerodroma u Tuzli pregovara sa nekoliko aviokompanija vezano za uspostavu linija ka Istanbulu, potvrdio je za Klix.ba direktor te zračne luke Dževad Halilčević.

Zbog velikog interesovanja putnika, menadžment tuzlanskog aerodroma intenzivirao je razgovore sa nekoliko aviokompanija, u cilju uspostave nove zračne linije. Kako je za Klix.ba potvrdio direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević, riječ je o liniji ka Istanbulu.

“Mi se borimo i tražimo način za uspostavu linije prema Istanbulu, razgovaramo sa više aviokompanija. Sigurni smo da za ovu destinaciju ima putničkog potencijala, shodno velikoj zainteresiranosti putnika”, kazao nam je Halilčević.

Uspostavom ove linije, kako navodi Halilčević, zadovoljile bi se potrebe tuzlanske regije koje se iskazuju za navedenu destinaciju.

“Mi moramo pronaći kvalifikovanu avikompaniju, a koja bi nam ponudila povoljne cijene karata, u skladu sa našim standardom. Turska je specifična, s obzirom na to da oni teško daju odobrenja za saobraćanje aviokompanijama koje nisu sa njihovog područja. Ali, mi se nadamo da ćemo uspjeti u tome”, dodao je Halilčević. KLIX

VIJESTI

Najnovije vijesti