Petak, 9 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETAkcija Uprave policije MUP-a TK – Kod 68 vozača utvrđeno prisustvo alkohola...

Akcija Uprave policije MUP-a TK – Kod 68 vozača utvrđeno prisustvo alkohola u krvi

policija za web

Imajući u vidu osnovne strateške ciljeve koji se odnose na unaprijeđenje ukupnog stanja lične i imovinske sigurnosti građana Tuzlanskog kantona, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a je s ciljem održavanja povoljnog sigurnosnog ambijenta, dana 13/14.07.2018.godine, provela pojačane planske aktivnosti kroz opštu kontrolu svih učesnika u saobraćaju na 15 lokacija na području Tuzlanskog kantona u trajanju od 4 sata.

Akcenat aktivnosti je bio usmjeren na kontrolu sumnjivih i kriminalno aktivnih lica, pronalazak izvršilaca i predmeta krivičnih djela, alkoholiziranost učesnika u saobraćaju, upravljanje neregistrovanim vozilima, kao i utvrđivanje drugih društveno opasnih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Tokom navedene akcije kontrolisana su: 376 vozila i vozača, gdje kod 68 vozača utvrđeno prisustvo alkohola, te su isti isključeni iz saobraćaja, 7 osoba je zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja, zbog upravljanja po dejstvom alkohohola preko 1,5 promila. Tokom akciije zadokumentovano i drugih 48 prekršaja iz ZOOBS-u BiH.

Obavještavamo građane da će Uprava policije MUP-a TK-a i u narednom periodu preduzimati planske aktivnosti usmjerene na podizanje stepena opšte bezbjednosti građana  Tuzlanskog kantona.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari