Nedjelja, 14 Jula, 2024

“Američki san” u Srebreniku

“Američki san” naziv je monodrame koju će Gradsko pozorište Živinice 12. novembra izvesti u Velikoj sali Doma kulture u Srebreniku sa početkom od 19 sati. Ulaz je 5 KM.

americki-san_n1

Foto: Ilustracija

Komedija “Američki san” govori o neukom i sirovom čovjeku iz ruralnih krajeva BiH, koji tokom rata odlazi u inostranstvo. Koristeći crni humor prikazuje sukob njega i nove okoline u kojoj se našao.  “Američki san je tragikomična ispovijest čovjeka, koji je tragajući za osnovnim ljudskim pravima u zemljama Zapada tražio svoj identitet, a vratio se sa traumama koje su po njega ostavile tragične posljedice”, izjavio je glumac Elmir Krivalić.  Predstava se direktno i bez cenzure dotiče svih problema današnjice: politike, zdravstva, mita i korpucije, homoseksualizma, odnosa muškarca i žene, nasilja u porodici, sukoba tradicionalnog i suvremenog.

“Američki san” je aktuelna priča jer mnogi mladi talentovani, obrazovani, mladi ljudi sve više napuštaju našu zemlju tragajući za boljim životom, i nažalost, velika većina mladih svoju budućnost upravo vidi izvan granica BiH.

 

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI