Ponedjeljak, 15 Aprila, 2024

BiH izdvaja 500 hiljada KM za pomoć Hrvatskoj nakon zemljotresa

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na vanrednoj telefonskoj sjednici donijelo odluku o izdvajanju 600 hiljada KM za saniranje posljedica zemljotresa u Bosanskoj Kostajnici i Hrvatskoj.Kako je saopćeno, Vijeće ministara BiH je donijelo Odluku o
odobravanju 100 hiljada KM iz tekuće rezerve budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine u svrhu pružanja pomoći Bosanskoj Kostajnici, općini u Bosni i Hercegovini na granici sa Republikom Hrvatskom.

Sredstva su namijenjena saniranju posljedica zemljotresa koji je izazvao ogromnu materijalnu štetu krajem decembra prošle godine.

Također, donesena je i Odluka o odobravanju 500 hiljada KM iz tekuće budžetske rezerve radi pružanja međunarodne pomoći Vladi Republike Hrvatske u saniranju posljedica zemljotresa, koji se dogodio krajem decembra 2020. godine.

Iz Vijeća minisatara podsjećaju da je Republiku Hrvatsku 29. decembra 2020. godine pogodio razorni zemljotres sa katastrofalnim posljedicama, ljudskim žrtvama i povrijeđenima, kao i razrušenom i teško oštećenom imovinom u Sisačko-moslavačkoj županiji.

VIJESTI

Najnovije vijesti