Nedjelja, 19 Maja, 2024

BIHAMK – Saobraćaj u BiH odvija se nesmetano, upozorenje na odrone

U većem dijelu naše zemlje ovoga jutra saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Vozače upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo da voze maksimalno oprezno. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog opasnosti od novih odrona i dalje je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i preusmjeren na alternativne pravce.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, zbog radova u tunelu Vranduk, vozila saobraćaju naizmjenično-jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti