Petak, 14 Juna, 2024

BIHAMK – Saobraćaj u BiH odvija se po vlažnom kolovozu

Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama magistralnih puteva: Livno- Šujica- Kupres, Tomislavgrad- Šujica,  Novi Travnik- Bugojno (Rostovo), Prozor-Jablanica i  Konjic-Drežnica, kao i uz rijeku Savu, Lašvu i Drinu. Na planinskim prevojima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na širem području Bihaća i Bosanskog Petrovca vozače upozoravamo na jake udare vjetra.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), zbog čega je izmjenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.

Zbog predstojećih praznika, pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima. Zadržavanja na graničnim prelazima ovoga jutra nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od danas (24.12.) od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti