Četvrtak, 2 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTIBivši ruski predsjednik predviđa rat na Zapadu iduće godine

Bivši ruski predsjednik predviđa rat na Zapadu iduće godine

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev, glavni pristalica aktuelnog predsjednika Vladimira Putina, predvidio je rat između Francuske i Njemačke iduće godine i građanski rat u Sjedinjenim Državama, nakon kojeg će Elon Musk postati predsjednik. Medvedev, zamjenik čelnika Putinovog savjetodavnog Vijeća sigurnosti, bio je četiri godine predsjednik Rusije u vrijeme kada je Putin bio premijer. Čini se da napreduje u Kremlju, koji je u ponedjeljak rekao da će Medvedev sada biti Putinov zamjenik u tijelu za nadgledanje vojne industrije.

Njegov popis predviđanja za 2023., objavljen na njegovim osobnim korisničkim računima na platformama Telegram i Twitter, uključuje i ponovni ulazak Velike Britanije u Europsku uniju, koja će se potom raspasti. Musk, šef tvrtke za električne automobile Tesla koji sada posjeduje i Twitter, odgovorio Medvedevu na Twitteru nazvavši njegove objave “odličnim” iako je neka od predviđanja kritizirao. Medvedev je ranije hvalio Muska zbog njegovog prijedloga da se Ukrajina u sklopu mirovnog sporazuma odrekne dijela svog teritorija u korist Rusije.

Medvedev se od početka ruske invazije na Ukrajinu 24. februara nametnuo kao glavni jastreb, koji sukob opisuje apokaliptičnim i religijskim terminima, a Ukrajince je nazvao “žoharima”, što Kijev smatra očitim genocidnim govorom. Prošlog je tjedna posjetio Kinu, gdje je o vanjskoj politici razgovarao s kineskim predsjednikom Xi Jinpingom. Politolog Vladimir Pastuhov je rekao da je Medvedevljevu novu javnu ličnost naizgled dobro prihvatio njegov šef Putin. “Medvedevljeve objave na Telegramu su pronašle barem jednog čitatelja, i to obožavatelja: Putina”, napisao je na Telegramu Pastuhov, profesor politologije na University College London.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari