Subota, 24 Februara, 2024

Broj oboljele djece u školama i kraj polugodišta u TK

Iz ministarstva obrazovanja i nauke su nam kazali da je broj zaražene djece jako mali, te da je u srednjim školama veći u odnosu na osnovne škole. Ministrica Brašnjić ističe su mjere koje se provode u školama, dale dobre rezultate.

“mi i dalje možemo tvrditi da su škole nasigurnija mjesta sigurna trenutno, zaista je mali broj zaraženih naravno nismo izolovani i ne možemo se izolovati dakle da kažemo da su sigurno djeca odnosno nastavnici, ali možemo biti zadovoljni s mjerama koje se provode u školama dakle i možemo s sigurnošću reći da nije bilo transmisije u školama imali smo izolovanih slučajeva i kada su u pitanju djeca i kada su u pitanju nastavnici”

Ministrica Brašnjić je kazala da brojevi  pokazuju, da je nešto veći broj zaraženih srednjoškolaca. I dalje je to mali broj učenika oko 0,03% . S obzirom da se bliži kraj prvog polugodišta školske 2020/ 2021 učenici će školsku godinu zavšiti kao i predhodnih godina s 31.decembrom.

“po školskom kalendaru prvo polugostište školske 2020 /2021 završava se sa 31.decembrom, a nakon toga imamo 4 sedmice odmora za djecu tako da po svemu sudeći dakle mi ćemo na ovaj način kako smo i krenuli tako i da završimo prvo polugodisšte kako ce to izgleedati u drugom polugodištu vidjet ćemo”.

Ministrica obrazovanja i nauke TK, Fahreta Brašnjič  ističe  da je još prerano donositi odluke vezano za drugo polugodište, kako i na koji način će se izvoditi nastava. To će diktirati aktuelna epidemiološka situacija

VIJESTI

Najnovije vijesti