Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
NaslovnicaVIJESTIBIH I SVIJETČlanovi Vlade TK paketićima obradovali najmlađe

Članovi Vlade TK paketićima obradovali najmlađe

Podjela paketica 12 27 12 2018

Povodom nastupajućih novogodišnjih praznika, podjelom više od 200 novogodišnjih paketića, premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović jučer je sa ministrima u Vladi obradovao mališane hospitalizirane na Dječjoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, te štićenike Doma za djecu bez roditeljskog staranja i JU Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju Tuzla.

Ovom prilikom premijer Suljkanović je djeci, te uposlenicima ovih ustanova zaželio sretne novogodišnje i božićne praznike, brzo ozdravljenje i uspjeh u 2019. godini.
„Duži niz godina Vlada održava ovu tradiciju podjele novogodišnjih paketića mališanima. Time im želimo izmamiti vedrinu i osmijeh na lice, te pokazati da brinemo o njima i da nisu sami”, rekao je tokom podjele paketića premijer Suljkanović.
Osim premijera, podjeli paketića prisustvovali su ministrica pravosuđa i uprave Ivana Kulić, ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović, ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mirsad Gluhić, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Admir Huskanović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Mufid Klinčević i minisatr za boračka pitanja Enes Gegić, te sekretar Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Anto Iljkić.. Kao i do sada, i ovogodišnja podjela paketića organizirana je u saradnji sa Dječijim selom mira „Turija”.

M.O.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari