Utorak, 26 Septembra, 2023

Danas okupljanje fudbalske reprezentacije BiH

Danas u Trening centru u Zenici počinje okupljanje fudbalske „A“ reprezentacije BiH pred predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugala i Luksemburga.

Selektor Faruk Hadžibegić je prošle sedmice objavio spisak igrača za ove mečeve, a već se susreo sa velikim problemima jer neće moži računati na dva veoma bitna fudbalera iz prve postave. Zbog povreda otpali su Ermedin Demirović i Rade Krunić pa je selektor sa rezervenog spiska uputio pozive Sanjinu Prciću i novajliji u dresu sa državnim grbom Saidu Hamuliću.

Naša selekcija će prvo igrati u gostima sa Portugalom 17. juna i do odlaska u Lisabon planirana su po dva treninga dnevno. Tri dana nakon duela sa portugalcima reprezentacija BiH će u Zenici dočekati Luksemburg.

Nakon prva dva kola kvalifikacija kada smo ostvarili polovičan učinak u duelima sa Islandom I Slovačkom nalazimo se na trećem mjestu sa 3 boda u okviru kvaliffikacione grupe J. Portugal je lider sa 6 bodova dok je Luksemburg u prva dva kola osvojio bod.

VIJESTI

SPORT

SREBRENIK VIJESTI