Subota, 20 Aprila, 2024

Danas svečano otvaranje manifestacije “Dani povelje”

Danas, s početkom u 19 sati svečano se otvara tradicionalna manifestacija “Dani povelje 2024” u velikoj sali Doma kulture Srebrenik, koncertom Kamernog simfonijskog orkestra Zenica & Bartolomeja Stankovića. Gost je Kenan Hasić.

Ovo je prilika da publika u Srebreniku po prvi puta može uživati u nastupu simfonijskog orkestra.

Svečanom otvaranju u sklopu manifestacije, prethoditi će zimsko orezivanje Stare trte, koja je zasađena na dan otvorenja nove zgrade organa uprave Srebrenika 2015. godine.

Ovaj događaj bit će prilika da Srebrenik ugosti prijatelje iz Slovenije i Maribora, predsjednike slovenskih udruženja u BiH te predstavnike Ambasade Republike Slovenije u BiH, uključujući i Ambasadora NJ. E. Damijana Sedara.

Uz svečano orezivanje, ispred zgrade Gradske uprave, planiran je nastup ženskog hora “Slovenčice” iz Tuzle i učenika Muzičke škole Srebrenik, s početkom od 14 sati.

Ovogodišnja manifestacija koju organizuje Centar za kulturu i informisanje Srebrenik uz podršku Gradske uprave i Turističkih zajednica Srebrenik i TK, biće sasvim sigurno dosta bogatija sadržajima i kvalitetnim programami nage što je to bio slučaj u prethodnim godinama.

Za sve planirane sadržaje ulaz je slobodan.

VIJESTI

SERVISNE INFORMACIJE

SREBRENIK VIJESTI