Srijeda, 29 Novembra, 2023

Dani evropskog nasljeđa u TK

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i ove godine obilježava Dane evropskog naslijeđa, koji se kroz razne manifestacije obilježavaju u evropskim zemljama i imaju za cilj privući pažnju javnosti na potrebu i obavezu očuvanja zajedničke evropske baštine.

Tako će u periodu od 25. septembra do 19. oktobra 2023. godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona i u okviru Dana evropskog naslijeđa devet ustanova kulture sa područja Tuzlanskog kantona realizovati manifestaciju „Igre i običaji sjeveroistočne Bosne kao Evropsko naslijeđe“.

Manifestaciju će realizovati kroz više programa i događaja: JU Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona, JU Arhiv Tuzlanskog kantona Tuzla, JU Narodno pozorište Tuzla, JU Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić, JU Zavod za zaštitu i korištenje kulturno-historijskog naslijeđa Tuzlanskog kantona, JU Bosanski kulturni centar „Alija Izetbegović“ Kalesija, JU Bosanski kulturni centar Gračanica, JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik i JU Centar za kulturu „Ahmed Muradbegović“ Gradačac.

RTV Slon

VIJESTI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Najnovije vijesti