Srijeda, 21 Februara, 2024

Denijal Tulumović novi premijer Vlade TK

Denijal Tulumović novi je premijer Vlade Tuzlanskog kantona, zvanično je rečeno danas u prostorijama Skupštine TK. Ovu odluku obznanio je predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović kazavši da se danas očekuje da pojedini klubovi Skupštine dostave imena kandidata za ministarstva, a  predsjednik Skupštine očekuje da cijela procedura oko formiranja nove Vlade bude završena u narednih sedam dana.

”Nastojat ću da budem dio i vođa tima. Svaki od ministara će imati zdatake koje će obavljati, a ja kao premijer trebao bih biti koordinator i čovjek koji će rukovoditi timom. Ja se nadam da će svi kandidati biti ozbiljni, da će prihvatit te uloge i da će dobro raditi svoj posao,” kazao je Tulumović, dodavši da će novoj Vladi osnovni prioritet biti zaštita boračke populacije i socijalnih kategorija, ali da bi se sve to ostvarilo velika pažnja se mora pokloniti privredi i privrednicima, dodao je Tulumović pojašnjavajući svoj plan rada. 

Također, kako je pojasnio Žarko Vujović, predsjednik Skupštine TK kada je u pitanju raspodjela ministarstava između stranaka četiri ministra bit će predložena iz SDA, dok će ostali politički subjekti u formiranju vlade sudjelovati sa po dva ministra. Većina za sada broji 19 zastupnika, a uskoro bi trebala biti zakazana sjednica Skupštine TK na kojoj bi trebala biti formirana nova vlada.

M.O.

VIJESTI

Najnovije vijesti