Subota, 18 Maja, 2024

Derventa / Uhapšena vidovita Radenka, ljudima uzela 810.000 KM

Državljanka Srbije Zorica Damnjanović (64) uhapšena je u Derventi zbog sumnje da je lažno predstavljajući se i obećavajući da će izliječiti brojne bolesti od tri osobe uzela 809.616 maraka.

Zbog njenog hapšenja, Policijska uprava Doboj organizovala je konferenciju za novinare.

Načelnik Slobodan Radinković iznio detalje hapšenja i prevara koje je počinila osumnjičena.

Kako je navedeno na pres konferenciji Damnjanović je davala oglase na televizijama gdje se predstavljala kao Baba Persida i vidovita Radenka.

Ona je navodila da liječi brojne bolesti i skida crnu magiju.

Još 2016. godine policiji je oštećena prijava da je njena kćerka pronašla oglas u kojem se navodi da baba Persida liječi nervozu, nesanicu i depresiju na daljinu.

Nakon toga one su stupila u kotakt sa njom i više puta joj slali novac, a tokom razgovora “Baba Persida” je tražila da prodaju stan. Oštećena ju je poslušala i prodala stan u Doboju od 62 kvadrata za 50.000 maraka.

Osumnjičena joj je rekla da zatim kupi crnu torbu da u nju stavi kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu i da pare rasporedi po torbi.

Zatim joj je rekla da ode na autobusku stanicu u Doboju i torbu pošalje za Bijeljinu što je oštećena i učinila da bi godinu dana kasnije, policiji u Doboju je prijavljena još jedna prevara koju je počnila Damnjanović, a u ovom slučaju uzela je čak oko 750.000 maraka. Muškarac iz Dervente, a koji trenutno živi u Njemačkoj, rekao je policiji tada da ga je prevarila žena koja se predstavila kao Vidovita Radenka.

On je policiji ispričao da je na televiziji vidio oglas u kojem piše da Vidovita Radenka liječi razne bolesti.

On je htio da se njegova supruga izliječi od karcinoma dojke, te je pozvao taj broj. Zatim je u više navrata autobusom toj ženi slao novac i zlatni nakit, sa odjevnim predmetima i hranom, kako bi ona navodno mogla da obavi obrede. Taj čovjek joj je uplatio ukupno nevjerovatnih 380.000 eura.

Treći slučaj je se desio nedavno u Derventi, kada je ona i uhapšena.

Oštećena je prijavila policiji u Oštroj Luci da je isto na televiziji vidjela oglas o skidanju crne magije i stupila u kontakt sa tom osobom.

Ta žena joj je rekla da u torbu spakuje odjeću i da stavi 13.000 maraka, te da je pošalje ili donese do Dervente, što je ona i uradila.

Zatim je oštećena juče ponovo krenula autobusom u Derventu kako bi predala torbu prevarantkinji, a u kojoj je bila odjeća i još 3.000 maraka.

“Policija iz Oštre Luke je obavijestila odmah policiju iz Dervente, gdje su pronašli osumnjičeni i uhapsili je”, rečeno je na pres konferenciji uz napomenu da će ona biti predata u Tužilaštvo, prenosi portal atvbl.com

VIJESTI

Najnovije vijesti