Ponedjeljak, 24 Juna, 2024

Doktori u Konjicu skinuli bijele mantile i pozdravili se s radnim mjestima

U srijedu su zdravstveni radnici ispred bolnice u Konjicu skinuli radničke mantile i tako najavili otkaze ugovora o radu.

Naime, radnici su odložili mantile te se pozdravili s dugogodišnjim radnim mjestima jer im i pored brojnih obećanja još uvijek nisu isplaćene zarađene plate, piše Bljesak.info.

Potvrdila je to Feni predsjednice podružnice Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije Doma zdravlja i Opće bolnice Konjic Azra Mušinović, kazavši kako su oni i dalje u štrajku te da neki od liječnika već imaju zakazane razgovore za posao u drugim zdravstvenim ustanovama.

“Plaće i dalje nema. Nadali smo se da će se do sada sve riješiti ali više nemamo nade. Četvero naših kolega, liječnika obiteljske medicine, već je najavilo da imaju razgovore u drugim zdravstvenim ustanovama tako da će oni vjerojatno napustiti Dom zdravlja Konjic. Mislim da će do kraja mjeseca velika većina kolega otići negdje drugo, kao što je i najavljeno, a za to nikog nije briga”, ističe Mušinović.

Kako je dodala, o deblokadi računa nema ni govora niti ima nekakvih značajnijih informacija, a menadžment kaže kako radi na tome.

“Dakle, samo nekakva obećanja a nikakvih značajnijih rješavanja”, rekla je Mušinović, naglasivši kako se štrajk nastavlja sve dok se ne isplati plaća i da od tog zahtjeva neće odustati.

Računi Opće bolnice i Doma zdravlja Konjic blokirani su zbog poreznog duga, pa zaposlenici nisu dobili plaće od augusta.

U generalni štrajk stupili su 26. novembra, a doktori Doma zdravlja Konjic najavili su otkaze ugovora o radu ako im do 15. decembra ne budu uplaćene plate.

VIJESTI

Najnovije vijesti