Subota, 4 Februara, 2023
NaslovnicaVIJESTISREBRENIKDoma zdravlja Srebrenik - U zadnjih godinu dana pola miliona KM investicija

Doma zdravlja Srebrenik – U zadnjih godinu dana pola miliona KM investicija

Povodom nabavke novog vozila za potrebe prevoza pacijanata na hemodijalizu, te još nekoliko projekata koji se realiziraju u srebreničkom Domu zdravlja, Ministrica zdravstva u Vladi TK Dajana Čolić, Gradonačelnik Srebrenika Nihad Omerović te predsjedavajući i dopredsjedavajući Gradskog vijeća Srebrenik Mato Matijević i Nisvet Sejdinović posjetili su ovu ustanovu.

U razgovoru s menadžmentom izraženo je zadovoljstvo radom i pozitivnim pomacima kada je u pitanju infrastruktura,oprema,vozni park i digitalizacija usluga doma zdravlja, a osim novog vozila za potrebe hemodijalize, vozni park bi uskoro trebao biti obogaćen i još jednim potpuno novim sanitetskim vozilom.

20220905091857 IMG 2128

U protekloj godini  sveukupna ulaganja u opremu,vozni park i infrastrukturu doma zdravlja iznose oko pola miliona maraka, od kojih je jedan značajan dio sredstava obezbijedila i Gradska uprava u Srebreniku.

Počeli su i radovi uredjenja prostora ispred Doma zdravlja čija je vrijednost oko 210 000 KM, a njihovim završetkom pacijenti bi trebali dobiti znatno bolje uslove za pristup samoj ustanovi, dok će ujedno će biti i značajno uljepšan  prostor u gradskoj jezgri Srebrenika.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Popularne vijesti

Komentari