Srijeda, 28 Februara, 2024

Drugi upisni rok na fakultetima Univerziteta u Tuzli: Evo na kojim fakultetima još ima mjesta

Više od dvije hiljade studenata trebalo bi naći mjesto na fakultetima Univerziteta u Tuzli u narednoj akademskoj godini. Riječ je o studentima koji upisuju prvu godinu prvog i integriranog prvog i drugog ciklusa studija, te drugog i trećeg ciklusa studija na fakultete/Akademiju Univerziteta u Tuzli.

Na studijskim programima za koje još uvijek ima slobodnog mjesta, bit će organiziran i drugi upisni rok za narednu akademsku godinu. Prijave će se podnositi od ponedjeljka 28. do četvrtka 31. avgusta, a najveći interes budućih studenata prema informacijama iz Rektorata tuzlanskog Univerziteta vlada za Medicinski, Elektrotehnički i Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet.

U skladu sa  Odlukom Senata i nakon okončanja prvog upisnog roka na neki od studijskih programa fakulteta Univerziteta u Tuzli, u drugom upisnom roku ostalo je još 1156 slobodnih mjesta. Prijemni ispit će biti održan u utorak, 5. septembra u 10:00 sati, dok će preliminarna rang lista biti objavljena sutradan, odnosno 6. septembra. Konačna rang lista će biti objavljena 11. septembra kada će biti obavljen i upis studenata. Pored velikog interesa budućih studenata za Medicinski i Elektrotehnički fakultet, iznenađenje ove godine je i povećan interes za studijske programe koje nudi Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet.

Kopletna lista slobodnih mjesta na Univerzitetu u Tuzli za drugi upisni rok:

VIJESTI

Najnovije vijesti